Wiek: 62 Dołączył: 29 Maj 2013 Posty: 431 Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 07-02-2016, 18:46 Pytanie do użytkowników skrzydła Tecline Donut 22SE.
Jaki jest rozstaw remizek w Tecline Donut 22SE - 27 czy 28 cm?
Możecie zmierzyć u siebie?
Może ktoś widział gdzieś jakiś rysunek techniczny z wymiarami?
Chodzi o rozstaw szpilek w twinie ...
Wysłany: 08-02-2016, 10:53
Pawel71 napisał/a:
Teraz nie mogę tego zobaczyć ale jest standardowy o ile dobrze rozumie o co pytasz. Ja ma to skrzydło założone z płytą Halkyona.
No o ten standard - wszystkie źródła podają na 11", czyli 279.4 mm, czyli po naszemu ~ 28 cm. A w moim worku remizki są zakute w rozstawie równe 27 cm i nie da się ich (nawet siłą) nałożyć na szpilki w rozstawie 28 cm. I o ile przesunięcie obejm we własnym twinie o 1 cm niby nie jest problemem, to np. balast Włodka p-weight jest "fabrycznie" z rozstawem 28 cm i nie mógłbym go przy tym worku zastosować.
Ostatnio zmieniony przez Jacek Wo 08-02-2016, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
A w moim worku remizki są zakute w rozstawie równe 27 cm i nie da się ich (nawet siłą) nałożyć na szpilki w rozstawie 28 cm. I o ile przesunięcie obejm we własnym twinie o 1 cm niby nie jest problemem,...
Nic nie przesuwaj, po prostu pewnie dawno nie nurkowałeś a stary worek (konkretnie taśma na której są remizki) po nurach w słonej wodzie się skurczył. Wsadź do wody (porządnie namocz) i będzie pasował.
Nurkować trzeba a nie składać sprzęt w zimie na sucho
Wysłany: 08-02-2016, 11:58
wiecznychlopiec napisał/a:
ma 28 cm, p-veight pasują idealnie
Czyli ja mam wersję Very Special Eition
[ Dodano: 08-02-2016, 12:02 ]
HX napisał/a:
Nic nie przesuwaj, po prostu pewnie dawno nie nurkowałeś a stary worek (konkretnie taśma na której są remizki) po nurach w słonej wodzie się skurczył. Wsadź do wody (porządnie namocz) i będzie pasował.
Nurkować trzeba a nie składać sprzęt w zimie na sucho
Worek jest praktycznie nowy, nie moczony w słonej wodzie, a po zakupie ostatni raz nurkowałem w sobotę, więc nie miał jak się skurczyć.
Ostatnio zmieniony przez Jacek Wo 08-02-2016, 12:01, w całości zmieniany 2 razy
Zmień płytę z wycięciem na dole, wtedy szpilki możesz dopasować do otworów w worku. Mam tak w płycie xdeep - u góry 3 dziurki, na dole wycięcie.
http://www.xdeep.pl/plyta...anie-pr-25.html
Zmień płytę z wycięciem na dole, wtedy szpilki możesz dopasować do otworów w worku. Mam tak w płycie xdeep - u góry 3 dziurki, na dole wycięcie.
Kolega pisze wyraźnie, że nie ma problemów z płytą tylko z balastem p-weight.
Wysłany: 08-02-2016, 13:27
Turlogh napisał/a:
juwisz napisał/a:
Kolega pisze wyraźnie, że nie ma problemów z płytą tylko z balastem p-weight.
Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-02-2016, 23:48
Ewidentny błąd produkcyjny. Worek powinien zostać wymieniony na poprawnie wyprodukowany. Balast to jeden z potencjalnych problemów. Istotne są też twiny pożyczane, w których przeważnie (i słusznie) nie wolno przesuwać obejm bo pożyczający sobie tego nie życzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko