ale za dużo tam niema i brak zdjęć. Widziałem kiedyś stronkę z szpulami i płytami i tam była wspomniana płyta.
I coś było na allegro.
Ale nie mogę odszukać
Płyta stalowa do Hexagona - czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Można oczywiście kombinować, ale ...
Czy nie lepiej sprzedać Hexagona i za bardzo niewielką dopłatą kupić worek Halcyon lub DiveRite + płyta z uprzężą ?
Używałem kiedyś Hexagona i po przesiadce na DiveRite RecWing pozbyłem się sporej części balastu i miałem znacznie więcej miejsca w bagażu
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 03-06-2005, 22:15
Czy ktoś widział lub testował ten wynalazek
Wiem Waldo,ze lepiej kupić coś nowego ale chcę przeprowadzić mały eksperyment, a do hexsagona się przyzwycziłem.
I jeszcze jedno jaka jest waga płyty i worka w porównaniu hexagona myślę tu o bagażu lotniczym.
Wiem Waldo,ze lepiej kupić coś nowego ale chcę przeprowadzić mały eksperyment, a do hexsagona się przyzwycziłem.
I jeszcze jedno jaka jest waga płyty i worka w porównaniu hexagona myślę tu o bagażu lotniczym.
Hexagon którego mam akurat w domu waży dokładnie 3,6 kg .
Płyta combo aluminiowa z uprzężą waży 1,45 kg
Worek Halcyon Explorer 55 lbs waży 1,5 kg ( 40 lbs waży 1,25 kg)
Rozpatrując wielkość bagażu lotniczego, weź również pod uwagę objętość Hexagona po spakowaniu w porównaniu z workiem+płyta.
Jeżeli chodzi o przyzwyczajenie, to jak sam wiesz, do dobrego sprzetu człowiek bardzo szybko się przyzwyczaja
Wysłany: 04-06-2005, 00:14 płyta Hexagona
interesuje cie zrobienie czy kupno bo ten schemat co mam jest taki sam co dałes w linku. podaj mi e-maila to ci wyśle zobaczysz bo mam w formacie pdf i naforum nie moge wysłać
Ostatnio zmieniony przez Palkin 04-06-2005, 00:16, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 04-06-2005, 15:38
Taką odpowiedż otrzymałem od wykonawcy płyty
"Opinie są takie że da się z tym pływać.
Nie jest to idealne rozwiązanie.
Jeżeli cały rok pływasz z jedną butlą, a tylko raz na jakiś czas chcesz zapiąć twina np. na wraki to płyta jest OK. Do całorocznego pływania z twinem Hexagon odpada. Bardziej się opłaci kupić worek z płytą.
Wagi nie znam Nie ważyłem
Stopień: P2RescueWM1PL1SS1
Wysłany: 06-06-2005, 10:31
o to cała histora:
od pitaM ma 2* 8 l
ze względu na to że w moim otoczeniu jest moda na heksagona się zastanawiałem nad nim
ale po pływaniu w dive systemie stwierdziłem że heksagon na pewno nie
kupiłem od krissa płyte i szukałem worka to dive rite (classic.rec wing itp) to baleronik
artur P na zlocie normalnie wrzucił mi na plecy 2*10 + ekslprera
i powiem Ci że lepszego latania nie doswidczyłem (chyba tylko z jeszcze nie otwartym spadochronem tez bomba)
heksagon mnie obciskał tu nic nie czuć że masz coś na plecach polecam
miomo to że 2*8 z tym skrzydłem nie wygląda profesjonalnie i narażony jestem na docinki jest dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko