Ciekaw jestem czy jest ktos kto nie do konca jest zadowolony ze swojego jetstream'a? i jak on wypada w pojedynku z apeksem 50? zastanawiam sie nad zakupem, wiem jak chdzi apeks (mam juz jednego) ale nie mam bladego pojecia o jetstream'ie, jest on taki cudowny, niezawodny, podaje powietrze niczym pocalunek mlodej dziewczyny itp? i czy to wszystko rekompensuje roznice cenowa...........???
Artur Kornacki [Usunięty]
Wysłany: 26-10-2005, 11:20
dogadaj sie z kims kto ma jetstream i zanurkuj z nim
chyba lepiej samemu sprawdzic
mam Jetstreama i Apeksa
i wole Jetstreama ale to jest tylko moje zdanie:)
a kazdy wlasciciel bedzie zachwalal swoj automat:)
Wysłany: 26-10-2005, 13:43
Opory oddechowe Jeta sa duzo wieksze od apeksa. Pływam na poseidonie cyklone C300 i C5000 i nie zamienie ich na zadne inne. Poseidony maja to do siebie ze maja pewne opory oddechowe, ale co by nie bylo maja swoich licznych zwolenników.
ja kiedyś chciałem bardzo jetsreama bo w opisach wyniakło,ż ejego konstrukacja jest niezamarzająca. Podobało mi się również to ż ejest symetryczny. Niestety z opowieści kolegów słyszałem,że w Polsce sa jakieś wersje "skopane" i regulacja ich jest bardzo drazniaca. Ponoć same potrafia podawać cały czas gaz. To prawie jak przylodzenie , Sam dokupiłem druga TX50 i mysle,ze dobrze zrobiłem. Jeden serwis, porównywanie ich obu pod wodą itp. Mysłe,że warto bardziej kupić cyklona niz Jetstreama.
Wysłany: 26-10-2005, 14:38
kurka myslalem, ze to servo jakos efektywnie i wrecz magicznie poprawia opory oddechowe
charakterystyczne dla poseidona, ale coraz czesciej slysze (i czytam powyzej), ze niekoniecznie...
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 26-10-2005, 14:41
borewicz07 napisał/a:
jak on wypada w pojedynku z apeksem 50?
Moim zdaniem kiepsko - tyle ze AO sa sprawa bardzo indiwidualna. Zanim kupisz, pozycz, i porownaj z apeksem pod woda. Sam musisz ocenic, czy bedziesz go lubic.
Ostatnio zmieniony przez martin 17-11-2005, 21:38, w całości zmieniany 1 raz
co prawda z Poseidonow mam cyklona (metala), bardzo go lubie i nigdy nie mialem z nim klopotow
obecnie plywam na apexach (TX50)
uwazam, ze zarowno P, jak i A to znakomite automaty i najlepiej sprawdzic organoleptycznie, z ktorym Ci bardziej do twarzy
Wysłany: 27-10-2005, 09:29
Miałem Jeta, teraz mam Apeksa - mniejsze opory oddechowe to jedno, mnie poza tym strasznie wkurzało, że po wyjęciu automatu z ust i włożeniu go ponownie jak się nie przechyli głowy na bok przy wydmuchiwaniu wody to masz co nieco do picia...
Wg mnie: Nie zastanawiaj się, bierz TX50.
Ostatnio zmieniony przez Marcin H. 27-10-2005, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Tak drogi kamyku tylko w lodowatych wodach o wiele leprza kombinacja byloby MK17 i G250HP.
Sorry ze pisze w tym topicu ale obilo mnie sie uszy ze jest jakis MK z Scuba Pro co niby mozna rozbrac pod woda jak byc cos nawalilo ?? Czy to prawda ?? Latwy w wyminuiu wezy etc ??
Wysłany: 27-10-2005, 17:43
dziekuje panowie za rady, powoli zaczynam sie ukierukowywac bede pewien po weekendzie podczas ktorego zrobie porownanie konkursowe obu cudaczkow pod woda!
Wysłany: 27-10-2005, 18:14
WolfEeel napisał/a:
kamyk napisał/a:
Ja proponuj zakup ScubaPro x650 albo S600
Tak drogi kamyku tylko w lodowatych wodach o wiele leprza kombinacja byloby MK17 i G250HP.
G250 jest faktycznie dobrym II st. niestety został już wycofany z produkcji, jego zastepstwem jest S600 i swietnie sprawdza sie w zimnych wodach. W kwesti I st. to wspomniany nowy produt Scubapro MK17AF lub Mk25AF (oba dedykowane na bardzo zimne wody).
Wysłany: 28-10-2005, 05:06
Czarek, czy aby na pewno G250HP byl wycofany? Bo u mnie jak najbardziej jest caly czas dostepny. Znajomy dealer nic o tym nie wiedzial. Z tego co wiem to bebechy ma te same co S600 tylko membrana jest ciutke wieksza i cena troszke bardziej przystepna
Wysłany: 28-10-2005, 12:28
WolfEeel napisał/a:
Czarek, czy aby na pewno G250HP byl wycofany? Bo u mnie jak najbardziej jest caly czas dostepny. Znajomy dealer nic o tym nie wiedzial. Z tego co wiem to bebechy ma te same co S600 tylko membrana jest ciutke wieksza i cena troszke bardziej przystepna
W Polsce (myśle, że także w Europie) G250HP praktycznie nie jest juz dostepny, oczywiscie w poszczegolnych sklepach lub krajowych dystrybutorach mogą mieć coś jeszcze na magazynie ale oficjalnie nie jest juz produkowany......S600 jest właśnie "następcą".
Ja osobiście kupiłem dwie sztuki, które Scubapro Polska specjalnie dla mnie sciągało z Niemiec. W oficjalnej ofercie w Polsce juz ich niestety nie ma.
Wysłany: 09-11-2005, 15:32
ZATEM ostatecznie zdecydowalem sie na JETSTREAM'a, i od dzis jestem jego posiadaczem
Ciesze sie jak dziecko juz dawno nie kupilem sobie sprzetu i prawie zapomnialem, ze to niemal lepsza radaocha niz sex (dobrze ze moja ukochana tego nie czyta)
pozdrawiam posiadaczy zarowno jet'ow jak i apeks'ow!
Powracaja do tematu na automatow na zimne wody dalczego MK17 jest lepszy niz MK25 ?? Prosil bym o roziwnie tematu bo ze storny scubapro nic sie nie mozna dopwiedziec ;/
Wysłany: 11-11-2005, 04:25
MK17 jest automatem membranowym natomiast MK25 jest automatem tlokowym. Mimo iz SP zastosowal swoj system izolacji (TIS)to MK25 i tak ma tendencje do zamarzania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko